Παράκεντρο - Πληροφορίες

parakentro_night_600

Το Παράκεντρο είναι ένας μη κερδοσκοπικός πολιτιστικός οργανισμός τον οποίο ίδρυσαν οι Κώστας Κακογιάννης (συνθέτης) και Πάμπος Κουζάλης (λογοτέχνης). Μέλη του είναι αξιόλογοι καλλιτέχνες και δημιουργοί.

Το οίκημα του Παράκεντρου, βρίσκεται στο χωριό Λεμύθου της Κύπρου στα βουνά του Τροόδους, σε υψόμετρο 1200μ. Πρόκειται για ένα διατηρητέο κτίσμα του 19ου αι. το οποίο αναπαλαιώθηκε και επεκτάθηκε σε αρχιτεκτονικά σχέδια του Κώστα Κακογιάννη και περιλαμβάνει υπαίθριο χώρο εκδηλώσεων, στούντιο ηχογραφήσεων, στούντιο μοντάζ ταινιών και αίθουσα σελίδωσης και γραφικών τεχνών. Με την προγραμματισμένη επέκτασή του θα περιλαμβάνει κλειστό θέατρο, ξενώνες και αίθουσα σεμιναρίων και εκθέσεων.

Στο Παράκεντρο φιλοξενούνται αφιλοκερδώς γνωστοί καλλιτέχνες, αλλά και νέοι δημιουργοί από όλο τον κόσμο για να συμμετάσχουν στις συναυλίες, τα σεμινάρια και τις εικαστικές εκθέσεις που διοργανώνει, και να δημιουργήσουν εμπνευσμένοι από τη φύση. Το Παράκεντρο λειτουργεί επίσης ως εκδοτικός οίκος, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους ταλαντούχους καλλιτέχνες να εκδώσουν και να προβάλουν χωρίς εκμετάλλευση τα έργα τους.

Συμμετέχει επίσης συχνά ως συμπαραγωγός σε θεατρικές και κινηματογραφικές παραγωγές (μετάξι τους οι βραβευμένες ταινίες «Ο Τελευταίος Γυρισμός» και «Στέλιος/Υπέρβαση»). Το Παράκεντρο απονέμει επίσης κάθε χρόνο το Βραβείο προσφοράς στον Πολιτισμό. Σε παραγωγές του Παράκεντρου έχουν συμμετάσχει μετάξι άλλων, οι Μιχάλης Χατζηγιάννης, Γιώργος Νταλάρας, Γιάννης Κότσιρας, Καλλιόπη Βέττα, Αλέξια και Μιχάλης Γκανάς.

 

 

parakentro_night_600

 

Κτίζοντας το Παράκεντρο (2003-2008)

  

Δελτία ενημέρωσης

Εγγραφείτε στο "Παράκεντρο" και μείνετε ενημερωμένοι για τις εκδηλώσεις, τα δωρεάν mp3 downloads, τα μουσικά νέα και τις νέες μας εκδόσεις.

Διαβάστε ολόκληρο τον "Ραπτό Λόγο"!

Raptos_Logos_Diafimisis

Music Player


Κτίζοντας το Παράκεντρο (2003-2008)

Κτίζοντας το Παράκεντρο (2003-2008)Κλικ Video